DAGVERS, PUUR EN AUTHENTIEK

De Indonesische keuken kent heel veel gerechten en recepten. Het land zelf bestaat uit duizenden eilanden met elk hun eigen recepten en  specifieke voorkeur voor bepaalde kruiden. Zo zijn de gerechten van Sumatra vaak wat pittiger dan die van Java.

De kookstijl van Warung Baru is overwegend Javaans, naar het eiland waar eigenaar Warty Rhodenborgh geboren is. Het is een kruidige keuken, heel lekker en vol smaak, waarvan de pittigheid is aangepast aan de Nederlandse tong. Wij koken uitsluitend met echte (hele) verse kruiden, dus met de wortels, korrels en blaadjes. Het gebruik van deze aromatische ingrediënten geeft de gerechten een diepe, pure smaak.



Veel gebruikte verse kruiden zijn bijvoorbeeld laos (wortel), sereh (citroengras), ketoembar (korianderzaden), koenjit (geelwortel), djahé (gemberwortel), djeroek poeroet (citroenblaadjes) en salam (Indonesische laurierblaadjes). Er wordt hier dus niet gekookt met poeders, kant-en-klare mixen, smaakstoffen en/of smaakversterkers zoals ve-tsin! Onze ambachtelijke, dagverse keuken is puur natuur. Bovendien zijn onze gerechten geheel lactosevrij en bijna glutenvrij.